Bezoekers trekken naar jou website? Gebruik emailmarketing

Om meer bezoekers te lijden naar jou website kan gebruik worden gemaakt van email marketing. Het enige wat jij moet doen is een goede nieuwsbrief schrijven, de juiste email adressen verzamelen en de juiste software gebruiken. 

Mobiel geoptimaliseerd
Om er voor te zorgen dat jou nieuwsbrief wordt geopend, moet je er als bedrijf voor zorgen dat deze op alle apparaten te openen is (Michael Linthorst, 2014). Met name mobiel geoptimaliseerde nieuwsbrieven worden sneller geopend omdat steeds meer consumenten een email openen op hun mobiele telefoon. Als je als bedrijf er niet voor kiest om een mobiel geoptimaliseerde nieuwsbrief te versturen, is dit dus een gemiste kans en zullen veel mensen jou nieuwsbrief niet verder bekijken.

Vertrouwen
Een goed klantenbestand creëren doet een bedrijf door middel van consumenten in te laten schrijven voor de nieuwsbrief. Het in schrijven voor de nieuwsbrief kan gebeuren bij een bestelling maar ook zonder bestelling kan de consument zich vaak inschrijven voor een nieuwsbrief. Het tevreden houden van deze consumenten is dan ook vaak de uitdaging. Om het vertrouwen van de klant te winnen, kan er gewerkt worden met kortingscodes. Vaak krijgt de consument deze korting bij het inschrijven op de nieuwsbrief en deze korting kan er uiteindelijk voor zorgen dat de consument een bestelling plaatst. Daarna is het noodzaak dat deze consument tevreden blijft en daardoor blijft bestellen. Dit kan door de consument een email te sturen op basis van zijn of haar gekochte product. Als bedrijf zijnde kun je, je webshop koppelen aan je email marketing software. Dan worden aankopen automatisch geregistreerd en kan er naar iedere consument een op maat gemaakte email worden verstuurd.

Verjaardagscampagne
Ieder jaar krijg ik op mijn verjaardag verschillende nieuwsbrieven in mijn mailbox. Deze nieuwsbrieven zijn afkomstig van bedrijven waar ik ook iets heb besteld. Omdat ik daar mijn geboorte datum heb afgegeven kunnen zij mij op mijn verjaardag een nieuwsbrief sturen. Een voorbeeld daarvan is bol.com, jaarlijks ontvang ik van hen op mijn verjaardag een email met daarin een kortingscode. Hier onder ziet u een voorbeeld van een verjaardagscampagne.

Het juiste email marketing programma 
Het is als bedrijf noodzakelijk om gebruik te maken van een goed email marketing programma. Het bekendste email marketing programma is MailChimp. Via dit programma kan een bedrijf nieuwsbrieven versturen. Er zijn verschillende designs vastgesteld maar ook een eigen design kan worden gemaakt (MailChimp, 2016). MailChimp is er in gratis en betaalde vorm. De gratis vorm is uitstekend geschikt voor start-ups, deze vorm bied namelijk 2000 aanmeldingen en 12000 emails per maand aan (MailChimp, 2016). Dat zou betekenen dat je elke aanmelding maandelijks 6 nieuwsbrieven zou kunnen sturen. Daarnaast zijn er ook betaalde pakketten beschikbaar. Vanaf 20$ per maand heb je onbeperkt emails versturen en 1000 aanmeldingen.

Bronnen:

  1. Micheal Linthorst, Email marketing, 10-12-14: https://www.karelgeenen.nl/10/hoe-optimaliseer-je-jouw-e-mails-voor-smartphones/#more-29301 (geraadpleegd op 12-1-16)
  2. Micheal Linthorst, 5 tips voor loyaliteitscampagnes met email marketing, 10-10-14: https://www.karelgeenen.nl/10/5-tips-voor-loyaliteitscampagnes-met-e-mailmarketing/#more-28780 (geraadpleegd op 12-1-16)
  3. MailChimp, Features: http://mailchimp.com/features/ (geraadpleegd op 12-1-16)
  4. MailChimp, Pricing: http://mailchimp.com/pricing/high-volume/ (geraadpleegd op 12-1-16)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s