Video’s plaatsten met Vimeo

Vimeo staat bekend om haar kwaliteit (Pelpina Trip, 2015). Het gaat hier niet om in een korte tijd zoveel mogelijk geld verdienen door middel van advertenties. De video’s die op Vimeo staan bevatten nauwelijks advertenties waardoor de kwaliteit een stuk hoger ligt dan dat van Youtube, waarbij je dood gegooid wordt met advertenties. De bezoekers van Vimeo zijn dan ook veel al kunstenaars, filmmakers en muziekliefhebbers. 

Youtube en Vimeo
Doordat er nauwelijks advertenties worden getoond in Vimeo ligt de focus geheel de op de video zelf. Het is hierdoor een stuk minder commercieel en een stuk overzichtelijker. Als je Vimeo vergelijkt met Youtube dan is het grote verschil de professionaliteit van de filmpjes. Op Youtube bevinden zich nog veel filmpjes die nergens op slaan of gemaakt zijn voor de lol. Op Vimeo is dat niet het geval, hier bevinden zich alleen filmpjes die professioneel zijn. Hierdoor heb je ook een heel ander publiek, namelijk een publiek wat netter is en op een vriendelijkere manier zijn of haar oordeel geeft. Dit zorgt er voor dat er geen scheldpartijen plaats vinden op het sociale platform.

Bij Vimeo maakt men gebruik van een gratis account. Hierbij zit een limiet aan het uploaden van video’s per week. Om onbeperkt video’s te kunnen plaatsen kan men een abonnement aanschaffen. Dit is dan ook de manier waarop Vimeo geld verdient. Omdat zij geen gebruik maken van het verkopen van advertentie ruimte, zullen zij geld moeten verdien door het uitgeven van abonnementen.

URL van je video bepalen
In 2011 heeft Vimeo een nieuwe functie toegevoegd aan haar platform. Met de nieuwe functie kun je de URL van je video de naam geven die jij wil. Een normale URL heeft namelijk geen gemakkelijke code en bezit vaak allerlei cijfers, kleine letters en hoofdletters. Deze URL is dan ook niet gemakkelijk te onthouden. Daar heeft Vimeo iets op bedacht, de persoonlijke URL. Je kunt na het uploaden van een video zelf je URL handmatig aanpassen. Als je de persoonlijk URL intypt in de zoekbalk kom  je echter nog wel bij de video uit met de cijfers in de URL waardoor de persoonlijke URL nog geen SEO functie heeft.

Vimeo en de samenwerking met bedrijven
Een andere manier van inkomsten genereren voor Vimeo (Yoshi Tuk, 2015) is het samenwerken met bedrijven. Via Vimeo kunnen grote bedrijven filmmakers selecteren die voor hun een video gaan maken. Zo is er nog steeds geen sprake van reclame maar een samenwerking wat er voor moet zorgen dat Vimeo geen volgende YouTube hoeft te worden. Vimeo heeft bijvoorbeeld samen gewerkt met Lincoln, zie hieronder het resultaat.

Bronnen:
1. Pelpina Trip (2015), Wat is de beste plek voor je video? : http://www.frankwatching.com/archive/2015/02/19/wat-is-de-beste-plek-voor-je-video-youtube-vimeo-of-facebook/ (geraadpleegd op 30-10-2015)

2. Dutch Cowboys (2011), Vimeo komt met een aantal nieuwe fucnties, waaronder custom URL’s : http://www.dutchcowboys.nl/video/21573 (geraadpleegd op 30-10-2015)

3. Yoshi Tuk (2015), Vimeo en Samsung kizen voor een eigen vorm van gesponsorde videocontent :  http://www.emerce.nl/achtergrond/vimeo-en-samsung-kiezen-voor-eigen-vorm-van-gesponsorde-videocontent (geraadpleegd op 30-10-2015)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s