Google+, in de top 3 van social media netwerken

Google+ staat in de top 3 van meest gebruikte sociale media netwerken ter wereld. Op 1 staat natuurlijk Facebook en op nummer 2 staat YouTube. Is Google+ wel een terechte nummer 3? Persoonlijk vindt ik van niet, waarom niet lees je verder op in dit artikel.

Wat is Google+?

Google+ had de concurrentie aan moeten gaan met Twitter en Facebook. Echter is het nooit zo ver gekomen. Mensen delen toch liever fot0’s, video’s en dergelijken met vrienden via Facebook en als mensen iets met de buitenwereld willen delen dan kiest men toch niet liefste voor Twitter. Omdat Google+ eigenlijk nog zo weinig gebruikt wordt door de gebruikers, gaan de mensen met een account ook niet elke dag kijken wat er allemaal te lezen is op Google+.

Google+ & Gmail

Google heeft het slim aangepakt als het gaat om gebruikers werven. Iedereen die een Gmail account heeft, heeft ook automatisch een Google+ account. Dit is dan ook een van de redenen waarom Google+ zo groot is geworden. Een groot deel van de gebruikers heeft namelijk nooit zelf een account aangemaakt bij Google+. Daarnaast is ook de opkomst van Android een belangrijk punt geweest in de stijging van Google+ gebruikers. Voor het gebruiken van een Android toestel heb je namelijk een Gmail account nodig en daar krijg je weer automatisch een Google+ account bij. Slim van Google? Ja, zeker wel alleen het resulteert  in veel accounts die niet of nauwelijks gebruikt worden.

Google+ & de zakelijke markt

Ook Google+ (marketingmed, 2015) kan door veel bedrijven zakelijk worden gebruikt. Als je Google+ vergelijkt met Twitter en Facebook dan is er volgens de heer Guy Kawasaki een duidelijk verschil namelijk:

Guy Kawasaki over Twitter versus Facebook versus Google+

Google+ wordt door gebruikers vaak gebruikt voor het zoeken naar mensen die dezelfde interesses hebben. Als bedrijf moet je er dus voor zorgen dat je in connectie komt met gebruikers die zich verbonden voelen met jou bedrijf. Een ander voordeel aan Google+ voor bedrijven is het maken van kringen. Kringen zijn groepen mensen die jij vindt dat tot jou doelgroep behoren. Als bedrijf zijnde kun je, je eigen kringen samenstellen met mensen die jij relevant vindt voor jou doelgroep. Zo kun je informatie delen met jou eigen kringen en krijgen de juiste mensen jou bedrijf te zien. De perfect marketing zou je zeggen!

Bronnen:
1. Mark de Bruin (2013), 10 social media en online marketingtrends voor 2014 : http://www.marketingfacts.nl/berichten/10-socialmedia-en-onlinemarketingtrends-voor-2014 (geraadpleegd op 29-10-2015)
2. Tonie van Ringelestijn (2015), Google plus wallet geen succes : http://www.bright.nl/google-plus-wallet-geen-succes
https://marketingmed.nl/kringen-google-plus-geweldig-marketingmiddel/ (geraadpleegd op 29-10-2015)
3. Nathan Veenstra (2015), de reden waarom Google plus een geweldig marketing middel is : http://marketingmed.nl/kringen-google-plus-geweldig-marketingmiddel/ (geraadpleegd op 29-10-2015)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s