Zijn selfies jou ding? Probeer dan Shots!

Shots is een opkomend social media kanaal (Mike Slaats, 2015). Justin Bieber is een van de meest bekende gebruikers . Hij is zo’n frequent gebruiker omdat de app medegefinancierd is door hem en hij het succes van het product wel voor zich zag (Thomas Moerman, 2013). Shots is ontwikkeld door Rock Live en is een nieuwe selfie app. 

Het doel van Shots is om de gebruiker alleen maar foto’s van zichzelf te laten nemen. Er wordt daardoor alleen gebruik gemaakt van de camera aan de voorkant van je telefoon, ook wel de “selfiecamera”. Verder kunnen er bij Shots, net als bij Snapchat, ook geen foto’s worden geüpload om te versturen naar vrienden. Enkel foto’s van dat moment kunnen worden verstuurd via de app, of kunnen worden geüpload op Twitter.  Een ander verschil tussen Shots en andere sociale media is het reageren op berichten, bij Shots gebeurd dit via een privé bericht in tegenstelling tot andere sociale media daar gebeurt het namelijk allemaal in het openbaar. Dit voorkomt vele discussie, pesterijen en dergelijken omdat niemand weet wat iemand anders er van vindt behalve de persoon die het bericht geplaatst heeft. Shots is dan ook begonnen als anti-pesten App. Door middel van het samenwerken met grote namen als Justin Bieder, Kylie Jenner, Snoop Dog en Ariana Grande wil Rock Live de App op de kaart zetten en de concurrentie aangaan met sociale media waarbij wel in het openbaar gereageerd kan worden op posts.

Als je kijkt naar Shots en eventueel zakelijk gebruik van de App, zullen er verschillende bedrijven hun voordeel kunnen doen met het gebruik van deze App. Omdat het om selfies gaat is het natuurlijk niet logisch dat bedrijven die schoenen verkopen gebruik gaan maken van deze App. Maar bedrijven die bijvoorbeeld sieraden of make-up verkopen kunnen juist hun producten goed in beeld brengen bij een grote groep gebruikers. Daarnaast zou de post ook meteen via hun Twitter kanaal de wereld in gebracht kunnen worden. Omdat dit aan elkaar gelinkt is, kan er door één post een grote groep mensen bereikt worden.

Bronnen:
1. Thomas Moerman (2013), Justin Bieber financiert selfie-app shots of me : http://www.nu.nl/apps/3627641/justin-bieber-financiert-selfie-app-shots-of-me.html (geraadpleegd op 27-10-2015)

2. Mike Slaats (2015), 5 opkomende social media apps : http://www.qlickonline.nl/5-opkomende-social-media-apps/ (geraadpleegd op 27-10-2015)

3. Wikipedia (2015), Shots Social Network : https://en.wikipedia.org/wiki/Shots_(social_network) (geraadpleegd op 27-10-2015)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s